Nieuws - Leeuwercup

Finaleavond Leeuwercup

Op donderdag 4 januari werden de halve finale en finale gespeeld voor de Leeuwercup.

De eerste wedstrijd ging tussen Jos van der Sanden en Paul Slijpen (beide BC Avanti), Na 10 beurten had Jos een kleine voorsprong van 15-8. De voorsprong wird verder uitgebouwd en na 30 beurten was het 45-29. Doordat Paul zijn punten bleef maken en afsloot met een serie van 7 was hij de winnaar van de eerste partij, met een gemiddelde van 1.11

De 2e halve finale ging tussen Wim Slijpen en Harrie van Lier (beide BC Mijnheerkens), Harrie begon ijzersterk aan de wedstrijd en in beurt 7 liet hij een serie van 21 noteren. Na 10 beurten was de stand 9-38. Harrie maakte nog een serie van 17 en 14 caramboles waarmee hij duidelijk liet zien dat hij de betere was. Uiteindelijk maakte hij 80 caramboles in 16 beurten wat goed was voor een gemiddelde van 5.

De finale ging tussen Paul Slijpen (BC Avanti) en Harrie van Lier (BC Mijnheerkens).

Harrie ging verder met goed spel te laten zien en had dan ook na 10 beurten een voorsprong van 27-8. In beurt 12 maakte Harrie een serie van 20 waarmee hij duidelijk afstand nam van Paul.

Harrie maakte dit keer 80 caramboles in 19 beurten met een gemiddelde van 4.21 werd hij de verdiende winnaar van de Leeuwercup. 

Voor volgend jaar zijn de speeldata al bekend de kwartfinales worden dan gehouden op Zaterdag 28 december 2024 bij BC Avanti en de finale-avond bij BC Mijnheerkens op Vrijdag 3 januari 2025.

Rest mij iedereen te bedanken voor de organisatie en tot de volgende editie van de Leeuwercup.


Het programma voor week 12 is als volgt:

Maandag 08 januari

Avanti 1 - Stift 4

Dinsdag 9 januari

Avanti 4 – Any Time 1

DMB 6 – Avanti 5

Donderdag 11 januari

Mepa 3 – Avanti 2

Avanti 3 is vrij.


Kwartfinales Leeuwercup

Op Donderdag 28 december werden de kwartfinales gespeeld voor de Leeuwer-cup, het was een gezellige avond waarbij strijd werd geleverd.

De 1e partij van de avond ging tussen Wim Slijpen (mijnheerkens) en Odo Breuer (avanti), Wim was meteen goed uit de startblokken en gaf Odo geen kans met een serie van 18 en 22 wist hij een gemiddelde te halen van 4.17.

De 2e partij van de avond ging tussen Mart Smeets(mijnheerkens) en Paul Slijpen(avanti).

Mart begon goed gedurende de partij kwam Paul meer in de wedstrijd, na 20 beurten stond er een stand van 25-36 op het bord in het voordeel van Mart. Na 29 beurten was Paul degene die als eerste de aantal te maken caramboles bereikte, hij maakte 40 caramboles in 29 beurten.

De 3e partij ging tussen Harrie van Lier(mijnheerkens) en Geert Huskens(avanti), Ook hier ging een speler goed uit de startblokken, Harrie wist al snel een gaatje te slaan en na 10 beurten was de stand 47-35 in het voordeel van Harrie. In beurt 15 maakte Harrie een serie van 20 om na 16 beurten uit te komen op 80 caramboles met een gemiddelde van 5.

De laatste partij van de avond werd een ware thriller. Gé Sillen(Mijnheerkens) nam het op tegen Jos van der Sanden(avanti). Na 10 beurten was de stand nagenoeg gelijk 32-31 in het voordeel van Gé.

Na 20 beurten was de stand 71-49 in het voordeel van Gé, In de 22 beurt kwam Jos met een serie van 15 terug en na 24 beurten stond de eindstand van 75-90 op het scorebord wat betekende dat er geen winnaar was dus moest er nog een 60% barage gespeeld worden.

Jos begon goed aan de barage en wist een kleine voorsprong te nemen, na 10 beurten was de stand 27-20 in het voordeel van Jos. Met een serie van 14 wist Jos definitief afstand te nemen en won in 16 beurten.

Op donderdag 4 januari is de finaleavond in café Aad Leeuwe.


halve finales en finale

De 1e halve finale ging tussen Jan Janssen en Ad Pollaert.

Jan ging goed van start en Ad kwam niet goed uit de startblokken.

Jan maakte een serie van 30 en Ad een serie van 18.

Na 30 beurten was Jan de sterkste, Ad maakte 41 caramboles in 30 beurten.

De 2e halve finale ging tussen Wim Slijpen en Rene de Meijer.

Dit werd een spannende partij en Wim wist te winnen in 21 beurten met een gemiddelde van 3,57 en een serie van 12 Rene speelde een gemiddelde van 3,38 en een serie van 16.

De finale gaat dus tussen Jan en Wim.

In een uitermate spannende wedstrijd waarin goed gespeeld werd wist Wim uiteindelijk te winnen in 20 beurten. Hij speelde een gemiddelde van 3.75 en een serie van 19.

Jan wist ondanks een serie van 38 en een gemiddelde van  6.15 niet te winnen.

namens bc avanti  willen we Wim hartelijk feliciteren. 

Voor het laatst aangepast op: 30-12-2019

Halve finales en Finale Leeuwercup

Op zaterdag 28 december aanvang 19.30 uur worden de halve finales en finales voor de LeeuwerCup gespeeld wij hopen op support voor Ad Pollaert, want hij zal onze club vertegenwoordigen.

Leeuwercup

Op vrijdag 1 november werden de volgende wedstrijden gespeeld, Ad Pollaert tegen Leon van Soest, Ad wist deze partij in zijn voordeel te beslissen in 33 beurten en een moyenne van 1,67. Jo Giesberts tegen Wim Slijpen werd een spannende partij, Jo verloor op 1 carambole. Geert Huskens tegen René de meyer, de winst in deze partij ging royaal naar René. De laatste partij ging tussen Jos van der Sanden en Jan Janssen, Jos had geen kans hij verloor in 19 beurten van Jan die een gemiddelde speelde van 7,22. Op vrijdag 27 december worden de halve finales gespeeld en we hopen op veel support voor Ad zodat hij de Leeuwer cup wint. Wij wensen Ad veel succes.