Nieuws - Onderlinge Competitie

Onderlinge Competitie

De laatste speelronde van de onderlinge competitie is gespeeld.
In poule A wist John B te winnen van Lei zonder goed te spelen. De partij tussen Frans en Bas moet nog gespeeld worden om te bepalen wie er 1 en 2 in de poule word.


In Poule B is de strijd nog niet beslist, John R wist in een goede partij te winnen van Nick waardoor hij geplaatst is voor de kwartfinales. Mark wist te winnen van Peter-Paul en indien hij de inhaalwedstrijd weet te winnen maakt hij nog kans om de kwartfinale te halen, in deze poule kunnen 3 spelers gelijk eindigen waardoor het procentuele gemiddelde de doorslag gaat geven.


In poule C wist Jo te winnen van Ad waardoor elke speler eindigde met 2 punten, Joop en Ad gaan door op basis van het procentuele gemiddelde.


In Poule D werden 2 goede partijen gespeeld, Geert wist te winnen van Heinz in 24 beurten 2,9 gemiddeld en Jos won van Har in 20 beurten met 3,5 gemiddeld.
In deze poule hebben Jos en Heinz zich geplaatst voor de kwartfinales.


De kwartfinales worden gespeeld op dinsdag 27 september.

Tussenstand onderlinge competitie

Afgelopen week is de 2e speelweek geweest van de onderlinge competitie.

In Poule A won Frans van John B in 28 beurten en plaatste zich voor de kwartfinale. Ook Bas wist zijn partij te winnen dat betekent dat Bas en Frans onderling gaan strijden voor de 1e plaats.

In Poule B werd 1 wedstrijd gespeeld tussen John R en Peter-Paul, in een slechte wedstrijd wist Peter-Paul te winnen in 52 beurten.

In Poule C werd ook 1 wedstrijd gespeeld tussen Joop en Ad. Joop wist het goede niveau van vorige week niet te halen waardoor Ad de partij wist te winnen in 30 beurten.

In Poule D won Jos van Heinz in 37 beurten en plaatste zich voor de kwartfinale. Geert speelde tegen Har en won zijn partij in 42 beurten. Dit betekent dat Heinz en Geert in hun partij spelen volgende week voor een plaats in de kwartfinale.

Onderlinge Competitie

Maandag was de start van de onderlinge competitie.

De eerste wedstrijd ging tussen Bas Schaefer en John Brentjens, voor beide was het een slechte start van de wedstrijd na 5 beurten was het 1-1, naar mate de wedstrijd vorderde kwam Bas beter in de wedstrijd en na 20 beurten stond het 17-11. Na 30 beurten 28-20, na 40 beurten 39-32 en uiteindelijk wist Bas te winnen in  46 beurten.

De 2e partij in deze poule ging tussen Lei Sonnemans en Frans Kiggen, Frans een favoriet voor de titel begon meteen sterk aan de wedstrijd na 10 beurten was het 15-8 voor Frans. Na 20 beurten was het 40-13 voor Frans. Na 29 beurten wist Frans de partij te winnen met 55-17, een goed gemiddelde van 1,90.

De 1e partij van poule B ging tussen John Ratelband en Mark Mackenschins, na 10 beurten was de stand 3-7 voor Mark. Na 20 beurten was de stand 10-16 voor Mark. Na 30 beurten werd het verschil kleiner 23-24. John kwam terug in de wedstrijd en na 40 beurten was het 33-26 voor John om vervolgens te winnen in 48 beurten met 40-38.

De 2e partij in deze poule ging tussen Peter-Paul Hodzelmans en Nick Sonnemans. Na 10 beurten was het 9-5 voor PP, na 20 beurten was het 17-13, na 30 beurten 28-23, na 40 beurten 39-28. Uiteindelijk won Peter-Paul in 44 beurten.

Dinsdagavond ging het verder met poule C en D.

De 1e wedstrijd van poule C ging tussen Paul Slijpen en Ad Pollaert, na 10 beurten stond Ad voor met 8-11. Na 20 beurten was het 11-22 voor Ad. Na 30 beurten was het 18-25 en toen draaide de partij in het voordeel van Paul. Na 42 beurten won Paul met 40-38.

De 2e wedstrijd ging tussen Jo Giesberts en Joop van Rens, dit werd een super partij van Joop want hij speelde 85 caramboles bij elkaar in 13 beurten met een mooi gemiddelde van 6.54. Hiermee is hij ook een favoriet voor de titel.

In poule D ging de 1e wedstrijd tussen Geert Huskens en Jos van der Sanden, na 10 beurten was het 10-19 voor Jos. Na 20 beurten was de stand nagenoeg gelijk 38-40, na 30 beurten was het voordeel duidelijk voor Geert 65-58 maar uiteindelijk wist Jos te winnen met 66-70.

De 2e wedstrijd ging tussen Heinz Lannott en Har Pollaert, na 10 beurten was er een verrassing in de maak Heinz nam een duidelijke voorsprong 12-5. Na 20 beurten was het 22-13. Heinz bleef zijn punten maken en na 30 beurten was het 26-22 om na 35 beurten de partij te winnen met 29-25.

Volgende week de 2e speelronde veel succes iedereen.Vriendschappelijke wedstrijden

Ter voorbereiding voor de onderlinge competitie die maandag 29 augustus van start gaat werd er nog geoefend door het 4e team en het 5e team.

Paul Slijpen speelde tegen Nick Sonnemans dit werd een duidelijke overwinning voor de meer ervaren en goed spelende Paul Slijpen, hij won met 40-20 in 37 beurten.

John Ratelband speelde tegen Lei Sonnemans en dit werd een duidelijke overwinning voor Lei hij won met 40-22 in 37 beurten.

Har Pollaert speelde tegen Mark Mackenschins en Har wist overtuigend te winnen met 40-32 in 34 beurten.

Ad Pollaert speelde tegen Peter-Paul Hodzelmans dit werd de spannendste partij van de avond waar Ad nipt wist te winnen met 55-41 in 39 beurten.


Finale

De finale van de onderlinge competitie 2021 ging tussen Mark en Jos. 

Jos begon goed aan de wedstrijd en had na 5 beurten al 17 caramboles waar Mark er 7 had gemaakt.

Na 10 beurten was de stand 36-12 en Jos vervolgde met een serie van 17 waarmee eigenlijk het verschil al te groot werd maar Mark probeerde zich toch nog terug te vechten in de partij. Jos liet dit echter niet gebeuren want met een slotserie van 11 had hij na 19 beurten zijn 70 caramboles bij elkaar wat hem een gemiddelde van 3,68 opleverde en Mark maakte 27 caramboles in 19 beurten en speelde 1,42 gemiddeld. Hiermee is Jos de nieuwe clubkampioen.

Jos hartelijk gefeliciteerd met deze titel.

Vanaf volgende week gaat de competitie weer van start, iedereen heel veel succes en sportief jaar, hopelijk kunnen we dit jaar de competitie wel voltooien.

Halve finales

Wederom waren de wedstrijden uitermate spannend met als sluitstuk ook nog een baragepartij.

 

De eerste halve finale ging tussen Bas en Roy, Bas stond na 5 beurten voor met 22-0 daarna begon Roy zijn beste spel te laten zien. In korte tijd had hij de stand weer gelijk getrokken om vervolgens verder weg te lopen bij Bas. Roy moest ook 30 caramboles meer. Uiteindelijk wist Bas als eerste zijn 45 te maken caramboles te realiseren maar Roy wist in de nastoot nog 4 caramboles te maken zodat hij zijn 75 caramboles had. Een baragepartij tot gevolg.

 

De tweede partij was ook een spannende wedstrijd. Mark begon goed aan de wedstrijd en Jos liep achter de feiten aan.

Langzaam kwam Jos in zijn spel maar kon nooit echt het verschil maken. Mark en Jos bleven beide hun punten maken en uiteindelijk kwam Jos als eerste aan zijn 70 caramboles, Mark had in de nabeurt nog 1 carambole nodig en deze wist hij niet te maken. Daarmee ging Jos als eerste naar de finale.

 

Vervolgens werd er een 60% baragepartij gespeeld tussen Bas en Roy. Roy begon ditmaal beter aan de partij maar kreeg nooit het verschil echt gemaakt. Opnieuw werd het een hele spannende partij waarin Bas dit keer won met maar 1 carabole verschil 27-44.

 

De Finale van zaterdagavond zou moeten gaan tussen Jos en Bas maar door omstandigheden mag Mark als vervanger van Bas aantreden in de finale van a.s. zaterdag 2 oktober.

Heel veel succes in de finale.

  

Voor het laatst aangepast op: 02-10-2021

kwartfinales

Na een gezellige en spannende avond zijn de halve finales bekend.

In de eerste kwartfinale nam Thei Stienen het op tegen Mark Mackenschins. In een in het begin gelijk opgaande strijd nam Thei een kleine voorsprong en leek het erop dat Thei deze partij zou gaan winnen, maar Mark kwam knap terug en won de partij na 36 beurten.

De tweede kwartfinale partij ging tussen Jo Giesberts en Jos van der Sanden, ook dit was in het begin gelijk opgaand totdat Jos een serie van 15 maakte en daarmee het verschil bijna gemaakt had. na 11 beurten was het 38-22.

In het vervolg van de partij bleef Jos zijn puntjes maken en Jo kwam in de slotfase nog terug met een serie van 11 maar het was niet genoeg om de partij te winnen.

In de derde kwartfinale nam Bas Schaefer  het op tegen Frans Kiggen. Na 20 beurten was de stand 28-30. Frans wist maar niet het verschil te maken. Toch werd het een heel spannende partij waarin uiteindelijk Bas de gelukkigste van de 2 was want hij wist te winnen met 1 carambole verschil.

De laatste kwartfinale ging tussen Har Pollaert en Roy Buitenhuis. Het begin van de partij was voor Roy na 10 beurten stond de stand 6-20 op het scorebord en werd duidelijk dat Har te kort zou komen. Gedurende de partij bouwde Roy zijn voorsprong toch niet verder uit want na 20 beurten  was de stand 22-37. In het vervolg van de partij wist Roy in 8 beurten 38 caranmboles te maken en won daarmee de partij.

Hiermee zijn de halve finales bekend, deze worden gespeeld op donderdag 30 september aanvang 20.00 uur.

Roy Buitenhuis - Bas Schaefer 

Mark Mackenschins - Jos van der Sanden

 

De kwartfinales zijn bekend

De volgende kwartfinales worden a.s. Dinsdag 28 september gespeeld

Thei Stienen - Mark Mackenschins

Jo Giesberts - Jos vd Sanden

Frans Kiggen - Bas Schaefer

Har Pollaert - Roy Buitenhuis

Eindstand poules onderlinge competitie

POULE A (DI)              wedstr. Punten 

1 Pollaert, Har      **                3      33 

2 Mackenschins, Mark         3      31

3 Sonnemans, Lei                  3      27 

4 Lannott, Heinz                    3      14 

POULE B (DI)

1 Giesberts, Jo     **                 3      32 

2 Schaefer, Bas      **              3      28

3 Pollaert, Ad                           3      27 

4 Ratelband, John                  3      23 

POULE C (DO)

1 Kiggen, Frans   **                  3     31

2 Buitenhuis, Roy   **              3     30 

3 Brentjens, John                    3     26

4 Wiel Schaefer                       3      17 

POULE D (DO)

1 Thei Stienen **                      4      42 

2 Jos van der Sanden   **      4      39 

3 Paul Slijpen                           4      35

4 Geert Huskens                     4      34 

5 Peter-Paul Hodzelmans     4     25 


** geplaatst voor kwart-finale


Voor het laatst aangepast op: 24-09-2021

Tussenstand onderlinge competitie

POULE A (DI)                       wedstr. Punten gemid. proc.gem

1 Pollaert, Har                          2          22         0.85    0.87

2 Mackenschins, Mark          2          20         1.13      0.96

3 Sonnemans, Lei                  2          20        0.87     0.94

4 Lannott, Heinz                    2           11         0.44     0.73


POULE B (DI)

1 Schaefer, Bas                          2          22          1.34      1.14

2 Giesberts, Jo                           2          21          1.49      1.01

3 Pollaert, Ad                             2          16          1.29      0.82

4 Ratelband, John                   2           14         0.89      1.09


POULE C (DO)

1 Kiggen, Frans                          2          22          1.55       0.89

2 Buitenhuis, Roy                      2          19           2.42     0.90

3 Brentjens, John                      2          15            1.04      0.74

4 Wiel Schaefer                         2          13            0.64      0.73


POULE D (DO)

1 Thei Stienen   **                      4         42            1.39        1.00

2 Jos van der Sanden              3          28            2.11        0.85

3 Geert Huskens                       3         28             1.89       0.80

4 Paul Slijpen                            3          24            0.93       0.75

5 Peter-Paul Hodzelmans      3          17            0.86       1.06


** geplaatst voor kwart-finale

Voor het laatst aangepast op: 21-09-2021

Start onderlinge competitie 2021

Eindelijk is het dan zover het biljartseizoen gaat weer beginnen.

Zoals ieder jaar beginnen we met de onderlinge competitie in de aanloop naar de competitie.

Dit jaar zijn er 17 deelnemers verdeelt over 4 poules 3 poules van 4 en 1 poule van 5.

Het niveau van het getoonde spel was in de eerste speelweek niet bijzonder te noemen maar dat is na een jaar zonder biljarten ook niet verrassend te noemen.

De tussenstand is als volgt:

 Poule A:

1 Mark Mackenschin           1 - 11

2 Har Pollaert                        1 - 11

3 Lei Sonnemans                 1 - 9

4 Heinz Lannott                   1 - 3

Poule B:

1 Bas Schaefer                      1 - 11

2 Ad Pollaert                         1 - 10

3 Jo Giesberts                       1 - 10

4 John Ratelband                1 - 8

Poule C

1 Frans Kiggen                      2 - 22

2 Roy Buitenhuis                  2 - 19

3 Wiel Schaefer                      1 - 7

4 John Brentjens                   1 - 4

Poule D

1 Thei Stienen                         2 - 22

2 Geert Huskens                    2 - 17

3 Peter-Paul Hodzelmans   2 - 14

4 Paul Slijpen                          1 - 11

5 Jos van der Sanden            1 - 6


Finaleavond onderlinge competitie


Jos en Frans speelde de openingswedstrijd van de finaleavond, Beide gingen voortvarend van start Frans had na 10 beurten reeds 30 caramboles gemaakt waar Jos pas 20 caramboles had.

Na 20 beurten had Frans nog steeds een kleine voorsprong en uiteindelijk wist hij de partij te winnen in 23 beurten met een moyenne van 2,39 winnend af te sluiten.

De 2e wedstrijd ging tussen Jo Giesberts en Jos, Dit bleek vanaf het begin de wedstrijd van Jos te zijn.

Jos had na 10 beurten al 39 caramboles en Jo wist er maar 5 tegenover te zetten. Na 20 beurten had Jos de partij uit hij won met een moyenne van 3,5.

De laatste partij ging tussen Frans en Jo, Frans begon opnieuw sterk aan de wedstrijd en had na 10 beurten al 34 caramboles gemaakt. Na 25 beurten wist Frans zijn 55 caramboles te maken en dat betekende dat hij zich de nieuwe clubkampioen mag noemen.

Frans hartelijk gefeliciteerd met het behalen van deze titel.


verslag 2e ronde

In de 2e ronde van de Onderlinge competitie speelde Geert Huskens en Frans Kiggen tegen elkaar. Frans begon redelijk aan de wedstrijd en bleef Geert de hele wedstrijd voor. Hij won dan ook met 55 caramboles in 28 beurten waar Geert 42 caramboles tegenover zette.

De tweede wedstrijd van de avond ging tussen Thei Stienen en Jos van der Sanden. Jos ging goed van start en had na 10 beurten al 48 caramboles gemaakt waar Thei maar 9 caramboles tegenover zette. Na 17 beurten had Jos zijn 70 caramboles gemaakt wat een mooi moyenne opleverde van 4.12.

In de laatste partij van de avond speelde Paul Slijpen tegen Jo Giesberts. Paul ging goed van start en na 20 beurten was er nog niets van te zeggen wie er naar de finaleavond zou gaan. Uiteindelijk wist Jo Giesberts na 36 beurten zijn 50 caramboles te maken en Paul had er toen 28 gemaakt wat precies genoeg was om zich te plaatsen voor de Leeuwercup.

De finaleavond is donderdag 24 september en daar worden de volgende wedstrijden gespeeld:

1: Frans Kiggen 55 tegen Jos van der Sanden 70

2: Verliezer partij 1 tegen Jo Giesberts 50

3: Winnaar partij 1 tegen Jo Giesberts 50

Wij wensen Frans, Jos en Jo succes a.s. donderdag.

Supporters zijn welkom


Eindstand poulewedstrijden

12-09-2020

 POULE A          Wedstr.  Pnt. 

1 Frans Kiggen     5     53

2 Thei Stienen      5     52   

3 Har Pollaert         5     48  

4 Ad Pollaert          5     43

5 Lei Sonnemans  5     40   

6 John Ratelband 5     40  

 POULE B                  Wedstr.Pnt.  

1 Jos van der Sanden        5  55 

2 Jo Giesberts                      5  48

3 Roy Buitenhuis                   5  47

4 John Brentjens                   5  45

5 Peter-Paul Hodzelmans   5  36 

6 Sjaak Hendrikx                    5  34


POULE C                    Wedstr. Pnt.

1 Paul Slijpen                       4  42

2 Geert Huskens                4   42   

3 Mark Mackenschins         4   35  

4 Heinz Lannott                   4  32  

5 Wiel Schaefer                    4   21


De wedstrijden voor de volgende ronde  worden dinsdag 22 september gespeeld aanvang 19.30 uur:

Frans Kiggen tegen Geert Huskens

Jos van der Sanden tegen Thei Stienen

Paul Slijpen tegen Jo Giesberts

Winnaars door naar Finale-avond op donderdag 24 september.

Winnaars en beste verliezer plaatsen zich voor leeuwer cup.

support is welkom.
Tussenstand

 POULE A Wedstr.Pnt. Proc. Gem

1 Thei Stienen        4 41  0.93  

2 Frans Kiggen      3 31  1.06  

3 Har Pollaert         3 31 0.94 

4 John Ratelband 3 27 1.10  

5 Ad Pollaert           3 27 0.89  

6 Lei Sonnemans   3 22 0.87

  

POULE B Wedstr.Pnt. Proc. Gem

1 Jos van der Sanden         4 44 0.85

2 Roy Buitenhuis                 4 39 0.87

3 Jo Giesberts                       4 37 0.93

4 Peter-Paul Hodzelmans 4 36 0.91

5 John Brentjens                 4 34 0.93

6 Sjaak Hendrikx                 4 27 0.83


 POULE C Wedstr. Pnt.Proc. Gem

1 Paul Slijpen                 4 42 1.24  

2 Geert Huskens           3 31  0.92  

3 Mark Mackenschins 3 29 0.85  

4 Heinz Lannott            3 21  1.12  

5 Wiel Schaefer             3 18  0.72 


Tussenstand

 POULE A          Wedstr.Pnt. Proc. Gem 

1 Thei Stienen          3     33   0.94 

2 Frans Kiggen        2     20  0.94 

3 Lei Sonnemans    2     19  0.86 

4 John Ratelband   2     18   1.22 

5 Ad Pollaert            2     16   0.77 

6 Har Pollaert           1       9  0.67 

        

 POULE B                    Wedstr.Pnt.Proc. Gem 

1 Jos van der Sanden          3  33  0.85 

2 Peter-Paul Hodzelmans 3  31   1.01 

3 Roy Buitenhuis                  3 28  0.87 

4 John Brentjens                  3 27  0.96 

5 Jo Giesberts                        3 26  0.91 

6 Sjaak Hendrikx                   3 22 0.85

        

 POULE C           Wedstr. Pnt.Proc. Gem 

1 Paul Slijpen                 3  31  1.18 

2 Geert Huskens           3  31 0.92 

3 Mark Mackenschins  2 18 0.81 

4 Heinz Lannott            2 13  1.05 

5 Wiel Schaefer             2 12  0.71 


Voor het laatst aangepast op: 08-09-2020